Reply To: Mūsų kolonėlės

Audiofilas Forums DIY: gaminamės patys Kolonėlės Mūsų kolonėlės Reply To: Mūsų kolonėlės

Vidas
Participant

Malonu matyti, kad ne tik šešiaženklėmis kolonėlėmis užsiimate. Norėčiau panagrinėti vieną neįprastą atvejį, siekiannt iš š spausti sviestą 🙂

Aptikau, kad sub’as, pastatytas priešingoje pusėje, negu kolonėlės, labai pagerina žemus. Tai kaip alternatyvus būdas tvarkytis su kambario akustika. Bet reikia 3 kolonėlių ir stiprintuvų.
    Tam skaitmeniniame lygyje perkirpčiau stereo ties 80Hz ir iš kompiuterio per HDMI resyveris atkurtų stereo įprastai, o centrinis kanalas iki 80Hz keliautų į kambario galą. Tokiu būdu supaprasėja priekinės kolonėlės, sakykim iki plačiajusčių.

Sviestą spausti suplanavęs taip… Turiu 140 litrų komodą, kuri kambaryje stovi ten kur reikia ir su žmona jau suderinta, kad joje bus kolonėlė.

Ritz Indauja 1605

Ne kartą esu aptikęs komentarus, kad kolonėlių jautrumas, jeigu jose daug žemų garsiakalbių, smarkiai padidėja ir skamba labai gaiviai ir erdviai. Sakykim dėl garsiakalbių parametrų išbarstymo tampa kažkoks suraundas. Bet jis man labai patinka.
    Belieka išpjaunu iš baldinės plokštės priekinį skydą, ir į komodą įstatau kartu su garsiakalbiais. Darbas pusdieniui ir žmona neturės pretenzijų dėl jai sugadinto interjero.
    O va su jautrių žemadažnių garsiakalbių parinkimu yra didelės bėdos. Sakyčiau, kad praktiškai nėra pasirinkimo, apsidraudžiant, kad nesekmės atveju viskas keliaus į šiukšlyną.

Numatau savo bandymui iš skelbiu.lt nusipirkti, sakykim, Tannoy v4i Mersury kolonėles ir panaudoti į komodą 4 jų žemadažnius, o aukštadažnius supertweeteriams ant priekinių kolonėlių.
    https://www.audiovideo.lt/tannoy-mercury-v4i-1-pcs-garso-kolonele-140w
    91db kolonėlių deklaruojamas jautrumas šoktelėtų iki 94db, o gal ir iki 95db, nes kolonėlės neturės skiriamųjų filtrų.
    Deklaruojama, kad 38,5l dėžese kolonėlės atkuria nuo 32Hz. Padidėjęs jautrumas ir tūris beveik dvigubai man turėtų ženkliai pagerinti žemų atkūrimą. O pridėjus kambario akustiką labai norėčiau gauti puikius rezultus praktiškai neįdėjus darbo ir pinigų.

PS
    Nepaminėjau, kad yra ketinimai žemiems panaudoti Vincent hibridinį stiprintuvą
    https://www.belcanto.lt/Vincent-SV500Black
    Turėjau Vincent’ą ir iki šiol pasigendu kaip puikiai su juo skambėjo žemi dažniai. Kito tokio nesu girdėjęs. Vokalas irgi puikus. Pardaviau, nes aukšti dažniai pas jį buvo drumzlini, lyginant net su kelis kartus pigesniais stiprintuvais. Tai čia man atsiveria proga įsigyti priekinėms kolonėlėms kitą stiprintuvą.

• This reply was modified 1 month ago by Belas.