Audiofilas › Forums › Akustikos inžinerija › Akustika ir kolonėlės › Didelio jautrio GAS › Aktyvinė garso sistema KOPA › Reply To: Aktyvinė garso sistema KOPA
KOPA perklausoje dalyvavo patyręs muzikos mylėtojas Stas Krav. Stanislavas K. čia nedalyvauja, bet skaitytojams gali būti įdomu ką po renginio jis parašė FB grupėje.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Teko garbė apsilankyti pas Česlovą Paplauską ir pildau “audiofilinį BINGO”.
Pas dėdę Tomą Namelyje buvau, pas Vilmantą Ruporų pasiklausyti buvau, pas Darių FC plačiajuosčių su DaVa buvau, Miunchene koridoriais laksčiau, Audiogourmet su nostalgija prisimenu, neminint jau vietinių ir užsienio audio salonų.
Šitoje grupėje apie Č. P. nuomonės visokios bet susitikus, žmogus be galo malonus svetingas dosnus, įdomus, ir nusipelno su savo žinių bagažu ir tokiame amžiuje turėti savo griežtą nuomonę. Klausėme KOPA by CP Audio Projects. Buvo akcentuota, kad tai yra projektas ir vertinti arba pirkti reikėtų visą sistemą. Ir dar kambarį reikėtų paruošti.
NIDA negirdėjau, todėl buvo ypač smalsu išgirsti Česlovo darbo vaisių. Česlovas pasirodė kaip inžinierius perfekcionistas, įkvėptas geriausių dvijuosčiu studijinių monitorių iš maždaug tu laikų kai aš gimiau. Taip tiesiai ir pasakė – ši sistema parodo ką galima pasiekti su geru inžinieriniu-techniniu sumanymu ir išpildymu (angliškai paprasčiau pasakyti – engineering).
Nesišvaistant High End ir kitokiomis etiketėmis, kabeliai ne ezoteriniai, tiesiog techniškai tvarkingi, stiprintuvai – tranzistoriniai Accuphase, šaltinis CD. Akustinės sistemos jau kiek įdomesnės, su aktyviais skirstomaisiais filtrais ir su geriausiais TAD garsiakalbiais. Korpusai kokybiški, tvirti, stori su Česlovo suprojektuotais fazės apgręžėjais (šie labai dideli ir platėjantys) ir monolitiniu mediniu, paties ištobulintu ruporu Axihorn.
Perklausos pradžioje buvo pasakyta kad kambaryje bus tik vibracijos, o muzika būna pas muzikantą, albumo prodiuserį ir gal inžinierių galvoje ar rankose. Nesutiksiu nes man muzikos klausymasis nuostabus tuo, kad mes atkuriam ne šiaip vibracijas o gyvo žmogaus sukurtą energiją, kuri išjudino orą, sukurdama tas vibracijas kurias mes išsaugojam įrašuose ir atkuriame savo kambaryje. Čia gaunasi įdomus ryšys ir gal dėl to ta muzikanto buvimo kambaryje iliuzija?
Pradžioje gavome pasiklausyti muzikos labai tyliai – miliwatų lygyje. Skambėjo puikiai, ypač natūraliai skambėjo gamtos ir gyvūnų skleidžiami garsai (aukšto jautrio GAS nuopelnas). Vėliau sekė įvairi muzika, nuo elektroninės, akustinės iki sunkesnės. Pabaigoje buvo trumpa perklausa maždaug AC/DC gyvo koncerto garso lygiu, bet skambesys išliko švarus ir techniškai tvarkingas.
Aš turbūt labiau melomanas negu audiofilas. Man muzika gražu, pagaunu emociją, koja trepsi ir viskas jau gerai. Tądien iš klausytojų buvau vienintelis su lempine sistemą namuose.
Asmeniškai vertinant, gal per daug aukštų po man įprasto garso namuose (AN sistema , kur aš sakau groja muzikaliai sielai ir širdžiai). KOPA aukšti dažniai ne tai kad vargino, bet tiesiog labai energingi (ruporas?). Tikrai nejutau jokio nuovargio po perklausos ir galėčiau tokios sistemos klausytis toliau nes techniškai groja puikiai, detaliai, dinamiškai, švariai.
Bendrai potyrį vertinu labai teigiamai – ačiū Česlovui ir jo žmonai. O visiems jums rekomenduoju apsilankyti.
-
This reply was modified 4 weeks, 1 day ago by
Belas.