Audiofilas › Forums › DIY: gaminamės patys › Kolonėlės › Mūsų kolonėlės › Reply To: Mūsų kolonėlės
Pasižiūriu į NIDA kolonėles, matau šedevrą ir iš karto prisimenu dainos žodžius… ne tau Martynai mėlynas dangus.
Forume dar yra jūsų kolonėlės su 4A-32 garsiakalbiaus. Susigundžiau ir įsigijau 4 vnt. Dabar suabejojau ar pavyks man pasimėgauti. AI užklausiau kokį naudoti apipavidalinimą ir atsakymas sujaukė… naudoti uždarą hermetišką 66 litrų tūrį. Garsiakalbių parametrus pateikiau Fs=70Hz, Qts=0,7, Vas=70l.
Bet pas jus atviras apipavidalinimas. AI tiek nepasitikėčiau kiek jumis. Manyčiau, kad galėčiau prasisukti garsiakalbiams su tokiu baldu be galinės sienutės
https://www.vidaxl.lt/e/vidaxl-sonine-spintele-duminio-azuolo-45x41x93cm-apdirbta-mediena/8721102652615.html
Jeigu pakomentuotumėte, tai būčiau labai dėkingas.
Aš visada maniau, kad skydai turi būti jungiami hermetiškai, o pas jus matau jie ant vyrių. Tai leidžia žinoti, kad atvirame korpuse priekinės panėlės sandarumas nebūtinas?
Bet esu skaitęs, kad garsiakalbių panėlės skydą galima užsukti ir kolonėles taptų H raidės formos, kad būtų kuo didesnis atstumas tarp garsiakalbio priekio ir užpakalio. Matyt dėl šios priežasties pas jus išskleidžiama panėlė į Z formą.
Kad padidinti atstumą tarp garsiakalbio plokštumų galima būtų prieš klausant turėti iš kolonėlių ištraukiamas šoninius skydus ir pagilinti kolonėles iki dvigubai. Ar vertėtų?
Dar klausimas ar nėra gerai garsiakalbį nuleisti iki žemės?
Būčiau labai dėkingas.
-
This reply was modified 2 weeks, 1 day ago by
Belas.