Reply To: Mūsų muzikos kolekcija

Audiofilas Forums Kitos diskusijos Kolekcionavimas Mūsų muzikos kolekcija Reply To: Mūsų muzikos kolekcija

#1346
Belas
Keymaster

    Sugrįžtu prie kolekcionavimo.
    Neseniai Vilniuje koncertavo DAKHABRAKHA. Nebuvau, bet karštų žodžių man atsiuntė sūnus Agnius. Pridėjo YouTube nuorodą į kūrinį „Vesna“, o Kalėdoms padovanojo albumą Шлях (Road).
    Ukrainiečių grupė 2016 –ais šį albumą išleido patys: dvigubu LP (limited 250 copies), nes įrašo trukmė per valandą, o taip pat CD. Platybėse yra ir skaitmeniniai šio albumo MP3 failai.
    Trumpai apie audiofilinį kelią per muziką, kurį aukščiau schemoje pažymėjau raudonai.
    Pradžioje mėgstu perklausyti foniniu režimu. Paklausius rekomenduotą kūrinį YouTube, pirmasis DAKHABRAKHA Шлях albumo įspūdis nebuvo gilus. Jaučiau, kad reikia perklausyti atidžiai, nes parekomenduotas “Vesna” galėjo užgožti kitokio turinio darbą.
    Vakar prisėdau ir 2 akademines valandas prilipau. Pirmąjį kūrinį išklausęs, įnikau sekti dainų žodžius. Varčiau, skaitinėjau ir apžiūrinėjau albumą – išleistas puikiai. Paaiškėjo kodėl įrašyta gili muzika – prasmę albumui išleisti suteikė Krymo įvykiai. Albumo knygutėje perskaičiau, kad 4-tą “Salgir Boyu” kūrinį Krymo Bachčisarajaus rajono Malavidnoje kaime užrašė ne ansamblio narė, bet Katerina Maslenkaja. Kiti kūriniai iš kažkurių kitų vietų ir kitų autorių užrašyti. Perklausęs viską ištisai, sugrįžau prie išskirtinų garso įrašo vietų. Susirašiau lapelyje ir dabar galėsiu bičiuliams pademonstruoti kaip galima įrašyti muzikinę sceną, perteikti erdvę, sukurti muzikinę emociją.

    Bičiulio MariausB noriu paklausti ką gali pasiūlyti Tidal. Ar galėsiu išgirsti Шлях ir visus DAKHABRAKHA albumus? Ar matysiu visas nuotraukas ir dainų žodžius? Ar galėsiu kitam padovanoti? Arba nepatikusį parduoti, išsimainyti?
    Viršelis Visi-lape