Reply To: SNELL Type C/IV

Audiofilas Forums Praktika Serijinių gaminių tyrinėjimai SNELL Type C/IV Reply To: SNELL Type C/IV

#10102
Belas
Keymaster

    Skaitytojus turiu įspėti, kad plati ir glotni dažninė yra svarbus, bet tik vienas garso kokybės parametras. Kokybiškam įrašų atkūrimui ne mažiau svarbu kolonėlių sklaida, iškraipymai, akustinis slopinimas, mikro ir makro dinaminės galimybės, garsiakalbių kompresavimas, spinduliuotuvų išsidėstymas erdvėje, akustinis AS modulių suderinimas.

    Štai ką apie palyginimą FB grupėje parašė V. K.:
    Pirmiausia ačiū Česlovui Paplauskui už galimybę pirmiausia palyginti pamatuojamus dalykus, o tada pasiklausyti ir palyginti.
    Pradėsiu nuo to, kad Snell pas mane atsirado po ilgų paieškų ir daugybės atsiliepimų perskaitymo. Susidariau sąrašą ką įmanoma įsigyti Lietuvoje ir Snell tapo garbė būti Nr. 1 sąraše. Pagal sąrašą susiderinau susitikimą ir vieną vėlų vakarą aš jų virpesius išgirdau. Man klausimų nekilo ir parsitempiau namo. Bemaž 2 metus džiaugiuosi, tačiau norisi kažko… Taip pažinau ne vieną garso sistemą, tačiau niekas taip neužkabino, kaip Nida perklausa ir netyčia pastebėtas Midas projektas. Kantriai laukiau kol Midas bus paruoštas ir man teko garbė jas išgirsti, būnant tarp tų 6. Užsikabinau. Kadangi su Česlovas Paplauskas turime panašų požiūrį, gavau pasiūlymą palyginti. Pirmą kartą gyvenime klausiau užsimerkęs ir tampiau virvutę. Kai nuspręsdavau, kas man skamba mieliau atsimerkdavau ir žinodavau, tai Snell (raudona) ar Midas (Žalia). Kūrinių buvo apie 14, paskutinių nebefiksavau, nes jau iš virpesių atpažndavau kuri yra kuri, tad pasilikau prie pirmų 9 kūrinių vertinimo ir Midas nugalėjo. Grįštant prie Snell, jos būdamos geresnėje akustinėje aplinkoje suskambėjo taip, kaip dar negirdėjau. Tai tik dar kartą patvirtina faktą, kad erdvė, kur yra GAS būtini akustiniai sprendimai. GAS sistema pirmiausia turi nevarginti klausant bet kokiu garsumu ir svarbiausia išlaikyti tą patį tikslumą. Mane dar kartą nustebino tų detalių tikslumas, kurį girdėjau iš Midas ir deja, nepateikė Snell. Na o artėjant prie 120 dB, Snell tiesiog teko išjungti dėl “triukšmo” ir koncertinį garsą klausytis tik per Midas. Neišdildoma patirtis, ką gali mokslas, inžinerinis mąstymas ir atsidavimas savo hobiui ir darbui viename. Ačiū. Pagarba.

    • This reply was modified 6 months, 1 week ago by Belas.