Audiofilas › Forums › Akustikos inžinerija › Signalo šaltiniai, stiprinimas ir signalo apdorojimas › Accuphase DG-68 išlygintojas › Reply To: Accuphase DG-68 išlygintojas
Atitraukus uždangą.
Trumpai tariant, DG-68 sudaro aukštos kokybės analoginis-skaitmeninis keitiklis, kuriame naudojami keturi lygiagrečiai veikiantys AKM 32 bitų AK5578EN analoginiai keitikliai, aukštos kokybės DAC, naudojant aštuonis lygiagrečiai veikiančius ESS ES9028PRO skaitmeninius keitiklius ir DSP, pagrįstas „Analog Devices ADSP-21489“, kuris leidžia apdoroti 40 bitų slankiojo kablelio signalą iki 384 kHz. Tiek ADC, tiek DAC grandinėse yra įrengta „Accuphase“ triukšmo ir iškraipymų slopinimo grandinė, kuri naudoja grįžtamojo ryšio ir tiesioginio ryšio kilpas iškraipymams panaikinti. Integruotas signalų generatorius sukuria bandymo tonus, naudojamus kambario akustikai įvertinti. Šį techninį sudėtingumą maskuoja paprasta naudoti automatinio įgarsinimo funkcija. Po 24 metų, tai jau penktoji versija, todėl tai brandus produktas.
Priešistorija.
Kai Džimas Austinas man parašė el. laišką, kuriame pranešė, kad iš kelių „Accuphase“ gaminių, kuriuos galima apžvelgti, pirmenybę teikė DG-68, jis pridūrė: „Tai turėtų būti neįprasta ir smagi apžvalga.“
Jis buvo 50 % teisus. DG-68 pasirodė lemiamu mano muzikos kambario evoliucijos laikotarpiu. Nors esamas kambario apdorojimas buvo gana geras, tam tikros žemųjų ir aukštųjų dažnių sritys reikalavo daugiau dėmesio. Likus dviem mėnesiams iki DG-68 pasirodymo sistemoje, aš visiškai išbandžiau gana nebrangų, plataus spektro kambario apdorojimą, kurio veiksmingumas, regis, buvo patvirtintas naudojant REW (Room EQ Wizard) kambario akustikos matavimo programą. Tada ir susidūriau su apribojimais, kylančiais dėl pasikliovimo vien matavimais. Nors REW pareiškė, kad mano naujos lubų plokštės (keturios) ir šoninių sienų plokštės (taip pat keturios) iš esmės suvienodino kambario atsaką nuo viršaus iki apačios, mano ausys ir širdis man sakė, kad šis apdorojimas uždusino mano sistemą. Tas, kuris kasdien aprauda savo plokščio pilvo praradimą, dabar žiūrėjo į plokščius matavimus ir ilgėjosi apvalių formų.
Tą pačią savaitę, kai bandžiau susitaikyti su nesėkmingais kambario garso atkūrimo pasirinkimais, Demianas Martinas, „Spectral Audio“ bendraįkūrėjas, „Entec“ įkūrėjas ir „Crosby Audio Works“, „Rockport“, „Monster Products“ bei „NuForce“ garso konsultantas, su žmona Peggy užklydo į Port Taunsendą. Po apsilankymo Olimpiniame nacionaliniame miške Demianas aplankė mano muzikos kambarį, padėjo interpretuoti REW kreives ir pabandė rankinį kambario ekvalaizavimą „Roon“ programoje. Visą tą laiką viduje jutau: tai nebuvo tas garsas, kurį norėjau, kad išgirstų iškilus dizaineris. Jis taip pat nebuvo palankus tyrinėjamos įrangos ir įrašų peržiūrai.