Audiofilas › Forums › Akustikos inžinerija › Signalo šaltiniai, stiprinimas ir signalo apdorojimas › Accuphase DG-68 išlygintojas › Reply To: Accuphase DG-68 išlygintojas

Nevartočiau stiprių būdvardžių apibūdinant Yello kūrinį „Electrified II“ iš albumo „Toy“ (24/48 WAV, „Polydor 4782160“), bet su šia muzika, kurios elektroninis pulsas akimirksniu galėtų praryti violončelę, bosą ir mandoliną, DG-68 atliko savo darbą puikiai. Jis ne tik sugrąžino bosą į namus; jis apsupo Yello retro elektroniką ir tyčia perdėtai sustiprintą vokalą maloniu oru ir erdve, suteikdamas netikėto dimensijos pristatymui, kuriam sunku atsispirti. Yra daug gerai įrašytos gilaus boso muzikos, kurią galėčiau panaudoti savo apžvalgose, bet prie šios vis grįžtu tiek dėl humoro, tiek dėl įspūdingo efekto. Taip pat džiaugiuosi sužinojęs, kad ją dabar galima transliuoti „Tidal“ platformoje 24/48 MQA FLAC formatu.
Aš ir toliau remiuosi šiuo kūriniu vertindamas bosą, bet praleidžiu laiko ieškodamas į bosą orientuotų alternatyvų šiam patikrintam ir patikimam etalonui, įskaitant neseniai įrašytą H. K. Gruberio „Percussion Concertos“ (24/44.1 WAV, CCR0004), kurį atliko fenomenalusis Colinas Currie su BBC filharmonijos orkestru. Gruberio perkusijos naudojimas yra subtilesnis nei Yello, bet jo vibrafono, būgnų ir orkestro derinys „Rough Music“ yra puikus mažas garso sistemos išbandymas. Kur kas sudėtingesnis yra Coplando „Fanfare for the Common Man“ garsiojoje „Reference Recordings“ versijoje su Eiji Oue ir Minesotos orkestru (16.44.1 WAV, RR-93). Padidinęs garsą iki maksimumo, kiek leido mano ausys, buvau apstulbęs išgirdęs galingiausius bosinio būgno smūgius, kokius esu girdėjęs įrašuose, atkurtus be jokių girdimų iškraipymų. Įrašų inžinieriui Peteriui McGrathui papasakojus, kaip jam patiko klausytis Duruflé vargonų muzikos per savo „Wilson XVX“ garsiakalbius, įjungiau Thomaso Trotterio neseniai įrašytą „Duruflé: Complete Organ Works“ iš Kembridžo King’s College (24/192 WAV, KGS0053) ir atidžiai perklausiau. Įjungus VC/EQ, vargonai skambėjo erdviau ir labiau sutelktai nei anksčiau. Natos tapo sodresnės, ir buvo žymiai lengviau sekti susikertančias Duruflé linijas. Šiame įraše „Smooth“ kreivė, kuri, regis, atsižvelgia į mano garsiakalbius, pritaikydama garsą, atrodė viliojanti labiau nei „Flat“ kreivė. Kituose įrašuose man labiau patiko „Flat“ tolygumas, o ne „Smooth“ putlus prinokimas ir šiek tiek vamzdinė šiluma. Tai ir išryškino bosines linijas, ir romantišką miglą pavertė aiškiai apibrėžto aukščio natomis.
Žiemai virtus pavasariu ir pasikeitus politinei situacijai, mane vis mažiau traukia apokaliptinis Albano Bergo „Trys pjesės orkestrui“, Op. 6. Tačiau, norėdamas sužinoti, kaip kitas dažnai cituojamas įrašas skambėtų DG-68 pakoreguotoje patalpoje, grįžau prie kakofoniško, keistai gražaus Bergo 12 tonų violončelės, boso, pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų derinio, kurį atliko San Francisko simfoninis orkestras, diriguojamas Michaelo Tilsono Thomaso (24/192 WAV). Niekur kitur, išskyrus puikioje orkestro vietoje Davieso simfoninėje salėje, nepatyriau tokio stulbinančio aiškumo sudėtingumo fone, kokį patyriau klausydamasis šio įrašo per DG-68. Tas pats pasakytina ir apie pirmąsias Annos Thorvaldsdóttir žaviojo „Metacosmos“ minutes, atliktas puikiai suprojektuotame „Sono Luminus“ įraše „Concurrence“ (24/352.8 WAV, DSL-92237), kur DG-68 atskleidė subtiliausius poslinkius keliuose dundesio boso sluoksniuose. Toks aiškumas turi ir neigiamą pusę. Pavyzdžiui, Niujorko metro dundėjimas po Carnegie Hall, silpna policijos sirena ir tylus laisvai laikomo Playfile’o dundesys DiDonato/Nézet-Séguin gyvo garso takelio „Winterreise“ metu (5 išnaša); visa tai sukuria netinkamą kontrapunktą šiai sagai, sukurtai dar prieš pramonės revoliucijai pradedant keisti Vokietijos kaimo garsus. Jei įraše yra dalykų, kurių nenorite girdėti – oro kondicionierius, kasetės šnypštimas, ritminis triukšmas, smuikininko stryko netyčinis atsitrenkimas į natų stovą – saugokitės DG-68. Tai tiesos sakytojas.