Reply To: Pramoninis aparatas

Audiofilas Forums Praktika Serijinių gaminių tyrinėjimai Pramoninis aparatas Reply To: Pramoninis aparatas

Belas
Keymaster
    Po daugelio metų ratas apsisuko ir iš Norvegijos namo parkeliavo jaunystėje Maskvoje nupirkta Philips Hi-Fi sistema.

Istorija man svarbi, todėl stabtelsiu.

Konstravimo biuras mane siųsdavo gauti inžinieriams reikalingų mikroschemų, o aš keliones į Maskvą išnaudodavau vakarietiškos aparatūros paieškoms. Turėjau Trio (Kenwood) TT 50 juostinį, Technics SL-1200 patefoną, Pioneer HPM 60 kolonėles ir audiofilinės patirties. Maskvoje pavykdavo nukauti kažką sau arba parvežti pažįstamiems. Uždirbi 50 ar šimtą, pridedi pinigus už aparatūros remonto darbus ir dairaisi kelio aukštyn į geresnį garsą.
    Maskvos komisai buvo apgulti į mane panašių medžiotojų, bet aš turėjau porą rimtesnių maskviečių. Tokius kaip aš „spekuliantus“ stebėdavo milicija, todėl susitikdavome didžiausio Maskvos komiso Sadovo-Kudrinskaja 10 prieigose. Persimesdavome žodžiu ir tyliai keliaudavome į butą su parduodama aparatūra.
    1977-ais “bičiulis” pasiūlė pažiūrėti seną, bet “gerai skambantį” Philips. Šis gamintojas nebuvo mano svajonių sąraše. Tuolab, Philips Hi-Fi 22RH496/591 buvo daug mates, seno dizaino komplektas. Draugas uždėjo juostą, įjungė ir… kambaryje pasklido švelnus, tikroviškas muzikos garsas. Tokio pasiūlymo atsisakyti negalėjau ir namo sugrįžau su aparatūra savo vyresniąjai sesei Ženutei.
    Kolonėlės uždaro tipo, trijuostės; AD8065 žemadažniai, AD5060 VD ir AD160 kupoliniai AD tikri olandiški Philips. Antros eilės “vadovėliniai” filtrai, sandarūs korpusai – tiesiog akustinė klasika. Patikrinau komponentus, truputį sumažinau AD lygį, užsandarinau korpusus, išmatavau dažnines ir atpažinau savo jaunystėje girdėtą garsą.
    “591” stiprintuvas su filipsiniais priedais garsui gerinti. Tie “gerinimai” priderinti prie “496” kolonėlių, todėl sustiprina komplektą. Stiprintuvas pakankamos galios (20/30 W), galo kaskaduose silicio tranzistoriai, išėjimuose skiriamųjų kondensatorių nėra.

Dešimtmečius šis komplektas kentėjo nuo aplink jį šokančių ir dainuojančių. Sesės sodyboje kolonėles pastatydavome ant atviro lango ir tada pievos bei miškas skambėjo bitlais ir krydensais. Kažkada komplektą sesė padovanojo sūnėnui, o neseniai iš Norvegijos mano jaunystės Philips Hi-Fi sugrįžo ieškoti ramios senatvės… Neveikė maitinimas, bet mano stalčiai pilni. Atgaivinus stiprintuvą suderinau kolektoriaus sroves, atlikau balansavimą. Būčiau keitęs elektrolitus, bet nusprendžiau patikrinti parametrus; visi atitiko specifikacijas ir nusprendžiau palikti “gamyklinį muzikalumą”. 🙂Hi-Fi 22RH496 ir 591_1969Stiprintuvo parametrai

VidusDSCF8307Pora internetinių nuotraukų:591 stiprintuvas

591 stiprintuvas_galas4 minučių filmukas: https://youtu.be/1NEMYDUGtzA  

• This reply was modified 2 months, 1 week ago by Belas.