Audiofilas › Forums › Akustikos inžinerija › Signalo šaltiniai, stiprinimas ir signalo apdorojimas › Accuphase DG-68 išlygintojas › Reply To: Accuphase DG-68 išlygintojas
Jasonas Viktoras Serinusas dar kartą sugrįžo prie „Accuphase DG-68“.
Mano 2021 m. rugpjūčio mėn. „Accuphase DG-68“ skaitmeninio balso ekvalaizerio (24 000 USD) apžvalgoje nebuvo nieko dviprasmiško. Pavadindamas jį „vienu iš labiausiai įkvepiančių ir reikšmingų“ garso gaminių, su kuriais teko praleisti laiką, patvirtinau, kad jis „praturtino mano muzikos atkūrimo patirtį daug labiau, nei galėjau įsivaizduoti“. Man tai buvo veiksmingas produktas, kuris veikė „nepriekaištingai, dažnai sukeldamas stulbinantį efektą“. Gerai ar blogai, visokios aplinkybės nepaliko pakankamai laiko ištirti visas DG-68 funkcijas. Pavyzdžiui, vertindamas DG-68 „Automatinio čiulbėjimo“ funkciją, pasirinkau prijungimo būdą, kurį, regis, siūlė gamintojas: naudoti visiškai analoginį jungimą.
Vienintelis mano įprastos konfigūracijos pakeitimas – „Roon Nucleus+“ muzikos serveris per Ethernet –> „Rossini DAC“ / „Rossini Clock“ derinys, XLR analoginis išėjimas –> „D’Agostino Momentum HD“ preampas, XLR analoginis išėjimas –> „D’Agostino Progression“ monoblokai (1 išnaša) – buvo DG-68 įterpimas į analoginio signalo kelią tarp preampo ir stiprintuvų. Tai darydamas vadovavausi „Accuphase“ rekomendacija, pateikta jų išsamiame, gerai iliustruotame vartojimo aprašyme: „Paprastai rekomenduojame konfigūracijas, kuriose DG-68 būtų tarp preampo ir galios stiprintuvo.“
Kai vėliau paklausiau bendrovės apie šią rekomendaciją, „Accuphase“ atstovas Kohei Nishigawa el. paštu atsakė:
„Priešstiprintuvo ir galios stiprintuvo jungtis yra tradiciškiausia konfigūracija. Ji turi didžiausią poveikį. Kadangi visi iš pradinio stiprintuvo gaunami signalai gali praeiti per DG-68 apdorojimo grandinę, DG-68 bus naudingas visai sistemai. Kita vertus, jo panaudojimas tarp DAC ir pradinio stiprintuvo taip pat turi pranašumą, nes jei klientas iš tikrųjų susitelkia į CD atkūrimą, ši konfigūracija geriausiai išnaudoja DG-68 ADC našumą, nes CD grotuvo signalo išvesties lygis yra gana stabilus.“
Kadangi mano sistemoje „dCS Rossini Transport“ ir DAC/Clock kartu sudaro trijų dalių „CD grotuvą“ su SACD galimybe, ši atrodė priimtina alternatyvi išdėstymo strategija. Nepaisant to, mūsų techninis redaktorius Johnas Atkinsonas atkreipė dėmesį, kad signalo siuntimas į DG-68 ir iš jo analoginiu būdu reikalauja dviejų papildomų, nereikalingų konvertavimo DG-68 viduje: iš analoginio į skaitmeninį prieš DG-68 apdorojimą ir iš skaitmeninio į analoginį po to. Kadangi dirbau su skaitmeniniais šaltiniais, kodėl gi nepanaudojus DG-68 DSP magijos, kai signalas vis dar buvo skaitmeninis?
Akivaizdu, kad DG-68 buvo sukurtas taip veikti; jis turi skaitmeninius įėjimus ir išėjimus. Tad ar praleidus tas papildomas A/D ir D/A konvertavimo funkcijas muzika skambės geriau? Kai parašiau Nishigawa-san apie tai, jo atsakymas buvo neįpareigojantis.
„Mes geriau sureguliavome jungimą, kai klientas prijungia DG-68 su analoginiu įėjimu ir išėjimu, nei analoginiu ryšiu atjungus DG-68 ir su apėjimo kabeliu“, – rašė jis.
Buvo tik vienas būdas tai išsiaiškinti: naudojant tą pačią muziką, palyginti garsą su analoginiu įėjimu ir išėjimu – maksimalų konvertavimo skaičių – su garsu su skaitmeniniu įėjimu ir išėjimu, kuriam reikia minimalaus konvertavimo skaičiaus. Logika ir įprasta išmintis leido manyti, kad pastarasis skambės geriausiai. Bet nuo kada audiofilų karalystėje visada karaliauja logika ir taisyklės? Baigęs šį palyginimą, ketinau ištirti kuo daugiau kitų DG-68 funkcijų, kiek tik leido mano griežtas terminas.
Visuose savo bandymuose lygius derinau naudodamas redaktoriaus Johno Atkinsono ilgai propaguojamu ir dabartinio redaktoriaus Jimo Austino (2 išnaša) siūlomu būdu. Kiekvieną kartą vertindamas skirtingą prijungimo schemą, nustatydavau „Rossini“ maksimalią išėjimo įtampą į 2 V, garsumą į 0 dB, kad pašalinčiau bet kokį garsumo reguliavimo poveikį garsui, ir visiškai pasikliaudavau pradiniu stiprintuvu, kad galėčiau reguliuoti garsumą. Paleidau 1 kHz ir –20 dB dažnio bandymo takelį iš „Stereophile Editor’s Choice“ kompaktinio disko WAV kopijos ir reguliavau pradinio stiprintuvo išėjimo lygį, kol viename iš mano „Wilson Alexia 2“ garsiakalbių gnybtų išmatuota įtampa buvo kuo artimesnė 2 V. Taip pašalinau bet kokią tikimybę, kad skirtingi išėjimo lygiai, atsirandantys dėl jungčių ir įrangos pokyčių, galėtų mane apgauti ir teikti pirmenybę vienos prijungimo schemos garsui, o ne kitai, kad ji garsesnė.
Didžiojoje apžvalgos dalyje naudojau tuos pačius tris takelius: Eriko Eśenvaldso O salutaris hostia iš puikiai Portlando valstijos kamerinio choro įrašyto albumo „Translations“ (24/96 WAV); pirmąsias dvi Roberto Schumanno „Liederkreis“ dainas, Op. 24, kurias naujame „Fuga Libera“ įraše „Thorsteinson & Schumann“ (24/96 WAV, FUG787) puikiai atliko skambusis islandų bosas-baritonas Andri Björnas Róbertssonas su pianiste Ástríduru Alda Sigurdardóttiru; ir Mocarto uvertiūrą iš „Figaro vedybų“, kurią naujame „Alpha“ įraše įdomiai atliko Julien Chauvin ir periodinių instrumentų orkestras „Le Concert de la Loge“ – Mocartas: Koncertas smuikui Nr. 3; Simfonija „Jupiteris“; „Figaro vedybų“ uvertiūra (24/96 WAV, Alpha776). Tas 2 V išvesties nustatymas buvo atskaitos, o ne klausymosi lygis, nes būtų per garsu. Tačiau su visais šiais trimis kūriniais galėjau naudoti nuotolinio valdymo pultą, kad sumažinti garsumą 14 pakopų pradiniame stiprintuve, kad pasiekčiau tinkamą klausymosi lygį.
-
This reply was modified 1 month, 3 weeks ago by
Belas.