Audiofilas › Forums › Akustikos inžinerija › Signalo šaltiniai, stiprinimas ir signalo apdorojimas › Accuphase DG-68 išlygintojas › Reply To: Accuphase DG-68 išlygintojas
Realybės patikrinimas Nr. 1:
DG-68 siūlo tris skaitmeninio įėjimo ir išėjimo parinktis: bendraašį (S/PDIF), „TosLink“ ir patentuotą „Accuphase HS-Link“, kuriuo galima prijungti prie kitų „Accuphase“ gaminių. Tik bendraašis S/PDIF variantas buvo suderinamas su „Rossini“ skaitmeniniais įėjimais ir turimu kabeliu. Taigi, liko tik viena skaitmeninio prijungimo schema. Norėdamas prijungti S/PDIF prie DG-68, prijungiau USB iš „Nucleus+“ į niekada neišleistą „Wavelength USB-S/PDIF“ keitiklį, kurį Gordonas Rankinas man davė prieš daugelį mėnesių. Iš bangos ilgio keitiklio signalas eidavo S/PDIF (skaitmeninė) išvestis –> DG-68, S/PDIF (skaitmeninė) išvestis –> „Rossini“ DAC/Clock, XLR (analoginė) išvestis –> pradinis stiprintuvas ir XLR (analoginė išvestis) –> monoblokai.
2-as realybės patikrinimas:
Norint tiksliai palyginti DG-68 garsą analoginiame įėjime/išėjime su skaitmeniniu įėjimu/išėjimu, reikėjo naudoti tuos pačius komponentus ir suderintus garsumo lygius. Todėl visada įdėdavau Wavelength converter (bangos ilgio) USB-S/PDIF keitiklį tarp „Nucleus+“ ir bet kurio kito komponento, net kai to nereikėjo.
3-as realybės patikrinimas:
Nors DG-68 turi ir XLR (subalansuotus), ir RCA (vienpusius) analoginius įėjimus ir išėjimus, pradinėje apžvalgoje visą laiką laikiausi XLR, nes visiškai subalansuotas „D’Agostino“ pradinis stiprintuvas ir monoblokai leidžia naudoti tik XLR jungtis. Analoginio signalo kelias per DG-68 į mano monoblokus reikalavo trijų porų „Nordost Odin 2 XLR“ jungčių.
Mano kabelių atsargas sudarė dvi poros XLR ir dvi poros AES3 kabelių (3 išnaša); pradinėje apžvalgoje naudojau vieną iš AES3 porų. Nėra jokios techninės priežasties, kodėl AES3 kabelis negalėtų būti naudojamas subalansuotam analoginiam prijungimui, tačiau kai kurių kompanijų AES3 kabeliai, įskaitant „Nordost“, turi labai kitokią geometriją nei jų XLR. Atidžiau pagalvojęs, susimąsčiau, ar ši skirtinga geometrija galėjo pakeisti garsą. Norėdamas tai išsiaiškinti, pakeičiau AES3 porą RCA vienintelėje vietoje, kur tai buvo įmanoma – tarp „Rossini“ ir „DG-68“. Tam reikėjo kitokio įrangos sujungimo nei mano pradinėje apžvalgoje, būtent „Nucleus+“ –> „Bangos ilgio keitiklis“ –> „Rossini DAC“ –> „DG-68“ –> „Momentum HD“ išankstinis stiprintuvas –> „M550“ monoblokai. Netrukus paaiškėjo, kad AES3 pora buvo silpnoji grandis mano ankstesnėje visiškai analoginėje prijungimo schemoje. Kai perėjau nuo AES3 prie RCA, garsas buvo pilnesnis, detalesnis ir spalvingesnis, taip pat šiek tiek skaidresnis. Taigi, norint palyginti geriausius analoginio įėjimo/išėjimo ir skaitmeninio įėjimo/išėjimo variantus, reikėjo pakeisti laidus, kitą komponentų tvarką, kruopščiai suderinti garsumo lygius ir nuolat naudoti „Wavelength USB–>S/PDIF“ keitiklį. Jei bandymas visa tai vizualizuoti jums kelia galvos skausmą, tiesiog įsivaizduokite, ką reiškia užtikrinti, kad kiekvieną kartą perjungiant viskas būtų sujungta optimaliai.
4-oji realybės patikra:
Kaip rašiau pirminėje apžvalgoje, man labiau patiko DG-68 automatinio įgarsinimo parinkties „Flat“ garsas, o ne „Smooth“, kuri sustiprina kai kuriuos dažnius, suteikdama papildomo šiltumo. Šis pasirinkimas išliko ir perėjus prie naujųjų etaloninių monoblokų – „Progression M550“, kurių garsas yra šiltesnis ir sklandesnis nei originalių „Progressions“. Todėl šioje tolesnėje apžvalgoje visus įrašus klausiausi „Flat“ įgarsinimo režimu. Pirmiausia DG-68 sukūriau šešias naujas „Flat“ automatinio įgarsinimo kompensavimo kreives – po vieną kiekvienam komponentų eilės tvarkos ir (arba) laidų perjungimui. Tik kartą pamiršau įjungti pradinio stiprintuvo garsą ir tik kartą rizikavau savo garsiakalbiais, kai pamiršau išjungti monoblokus perkeldamas laidus.