Reply To: Accuphase DG-68 išlygintojas

Belas
Keymaster

Ar nustebote?
    Johnas Atkinsonas tikrai nenustebo, kaip ir Jimas Austinas. Skaitmeninis įėjimas/išėjimas per DG-68 užtikrino geriausią garsą. Net ir nuėmus bangos ilgio keitiklį, kas buvo įmanoma klausantis analoginio įėjimo/išėjimo režimu, skaitmeninis įėjimas/išėjimas su reikiamu bangos ilgio keitikliu pranoko analoginį įėjimą ir išėjimą. Edenvaldso kūrinyje „O salutaris hostia“ skaitmeninio įėjimo/išėjimo skaidrumas, spalvų gama ir gylis neabejotinai pagerėjo. Balsų aiškumas, spalvų kontrastai tarp dainininkų su skirtingais balso diapazonais, bendras garso scenos rezonansas, gylis ir išdėstymo pojūtis buvo aukščiausio lygio – geriausi, ką girdėjau iš savo sistemos. Nors Johnas Atkinsonas nedalyvavo įrašant šį kūrinį, jis buvo atsakingas už mikrofono išdėstymą ir atliko svarbų darbą. Jis taip pat panaudojo visas savo vaizdines priemones, kad dviejų kanalų stereofoniniu garsu perteiktų emocinį antifoninių chorų, išdėstytų visoje įrašymo vietoje, poveikį. DG-68 skaitmeninė įėjimo/išėjimo jungtis ne tik suteikė svarbų trimatumą, kurio siekė Johnas; jis taip pat kompensavo mano kambario žemųjų dažnių išryškėjimą, išryškindamas svarbiausias žemųjų dažnių linijas ir išryškindamas balsus taip, kaip anksčiau nebuvo girdėti mano sistemoje. Garsas buvo sodresnis geriausiais įmanomais būdais, neprarandant skaidrumo, spalvų, gylio ir pan. DG-68 skaitmeninis įėjimas/išėjimas pagerino mano klausymosi patirtį visais įmanomais būdais, išskyrus tai, kad perkėlė mane į tikrąją įrašymo vietą. Jei neturiu galimybės apžvelgti viso boso-baritono Andri Björno Róbertssono įrašo, leiskite pasakyti, koks malonus buvo ir yra girdėti natūralų jo nuostabaus balso rezonansą, kurį visiškai išryškino DG-68. Su skaitmeniniu įėjimu/išėjimu jo balsas aiškiai skambėjo virš ir priešais fortepijoną, o spalvų kontrastai tarp dviejų instrumentų buvo nepaprastai “skanūs”.
    Turbūt didžiausias atradimas buvo susijęs su senoviniais Mocarto laikų instrumentais. Raiška buvo tokia ryški, kad galėjau įžiūrėti instrumentines tekstūras ir atskirti atskirus smuiko grupės instrumentus, kai jie grojo tą pačią natą unisonu. Tikrai galėjau. Nors su analoginiu įėjimu/išėjimu žemesniems dažniams trūko visiško aiškumo, su skaitmeniniu įėjimu/išėjimu jie skambėjo aiškiai ir laisvai.

Kalbant apie patikrintą ir patikimą atsarginį variantą, gitaros, lydinčios Rickie Lee Jones jos nuostabiame „The Stones“ dainos „Sympathy for the Devil“ (Tidal, 16/44.1 FLAC) iš jos albumo „The Devil You Know“ koveryje, tekstūra ir gilaus balso elektroninio instrumento, skambančio įžangoje, rezonansas buvo puikūs. Visada maniau, kad mano sistema gali skambėti taip gerai, bet man taip ir nepavyko iki galo pasiekti, kol nepanaudojau „Accuphase DG-68“ skaitmeninio įėjimo/išėjimo režimu.

Kliūtys ir atradimai.
    Galbūt kažkur gerojoje knygoje parašyta, kad operos mylėtojui recenzijos retai kada vyksta sklandžiai. Tačiau net aš nebuvau pasiruošęs atomazgai, kuri įvyko kaip tik tuo metu, kai uždanga artėjo užsiverti paskutiniam šios tęsinio recenzijos veiksmui. Nespėjus apraudoti brangaus draugo mirties, kilo didžiulė audra, privertusi šunis loti arijas, o virstantys medžiai sukėlė mažiausiai keturis elektros energijos tiekimo sutrikimus mūsų kaimynystėje. Dėl elektros tiekimo sutrikimų sugedo NAS, kuriame buvo saugomi didelės raiškos takeliai, kuriuos naudojau šiai apžvalgai, mano interneto ryšys 36 valandoms sutriko, todėl failų atkūrimas ir transliavimas buvo neįmanomas. Atrodė, lyg dievai šauktų – „Mūsų kerštas!“ Trūko tik atvykusio audiofilo evangelisto, kuris vaikščiotų jo po namus ir laikytų Michaelo Fremerio kasečių paruošimo DVD kopiją, ragindamas mane atgailauti dėl savo skaitmeninio gyvenimo būdo arba rizikuoti būti užpultas 400 000 dolerių kainuojančio patefono.