Audiofilas › Forums › Akustikos inžinerija › Kambario akustika › Muzikos kambarys
- This topic has 25 replies, 3 voices, and was last updated January 6, 2023 at 22:42 by
Belas.
-
AuthorPosts
-
January 5, 2023 at 20:53 #9212
Kambario akustika yra svarbu bet kuriai GAS, bet kolonėlių ir klausymo vieta taip pirmaeiliai dalykai.
Jūsų grindinės AS ir jų vieta yra stabdis. Siūlau išbandyti lentynines AS, pastatytas ant stalo prieš klausytoją. Jei pasirinksite aktyvinius monitorius, turėsite galimybę pareguliuoti parametrus. Pradėčiau nuo iLoud Micro monitorių. Prekiauja Tamsta, galbūt sutiktų paskolinti išsibandyti. Jei nepavyktų, galėsiu rekomenduoti vilnietį, turintį šiuos monitorius. Kitas iš gerai skambančių aktyvinių studijinių būtų Mackie HR624Mk1 arba HR824Mk1. Naujos serijos Mackie monitoriai prastesni, tokių nerekomenduoju. Jei nerasite iš ko pasiskolinti, Kaune HR824Mk1 turi mano sūnus.-
This reply was modified 11 months ago by
Belas.
January 5, 2023 at 23:03 #9214Siandien ir vakar pazaidziau su akustika ir esama sistema. Pirmiausiai parsitempiau stora kelionini dormeo kuri pastaciau prie sienos. Rezultatas nulinis, speju, kad uzdejus tik ant galines sienos akustines plokstes butu buves toks pats rezultatas. Jei jau deti akustines medziagas, tai jau per visas sienas ir lubas bei grindis.
Nusitempiau garso sistema i svetaine (30m2), pasistaciau koloneles kaip priklauso, wov, net leidziant is Youtubes per BT mano ausiai patinka.
Tempiu koloneles atgal i kambari ir tokia mintis kyla, pakelti jas auksciau, kad nemaisytu stalas ir tuomet atsukti tiesiai i save, pakisu kruva knygu, sureguliuoju – rezultatas wov (aisku ne toks koks svetaineje), bet jau gerai. Auksti, vidutiniai zymiai geriau ir kaip cia pavadinus “giliau bei placiau” skamba, atsiranda minkstenis bosas, dingsta stiklainio efektas. Tik ant knygu nelabai stabiliai stovi, kas tikrai gali itakoti zemu dazniu atkurimui, bei reiketu dar bent 5-10 cm pakelti, nes apatini garsiakalbi dar vistiek dengia stalvirsis. Savaitgali pabandysiu dar pasizaisti.Del monitoriu, ant stalo statyti negaliu, nes man reikia stalo vietos, plius nekaip atrodys is lauko nugarine puse. As galvojau apie monitorius su stovais (buciau states ten pat kur dabartines koloneles), bet pasitaike sios koloneles uz nebloga kaina, neardytos, tvarkingos, tai prigriebiau. Beja mane monitoriai su 3″ garsikalbiais kazkaip nezavi, bet tikrai nesigincysiu, as mazai ciupinejas skirtingu aparaturu.
-
Belas.
January 6, 2023 at 15:16 #9224Eksperimentai su saviškėmis AS gerai, bet nepraleiskite progos pasinaudoti pasiūlymais.
Jūsų situacija panaši kaip būna namų studijose, kai ant stalo arba mikšerinio pulto stovi nedideli “artimojo lauko” monitoriai. Dėl vaizdo iš lauko pusės nepergyvenčiau – monitorių, o ypatingai iLoud mažylių galas atrodo gerai. Šiuos su 3″ garsiakalbiais aktyvinius teko tyrinėti ir jie nustebino visus susirinkusius paklausyti. Mažame, akustiškai prastame kambaryje tai stiprus pretendentas, galintis nugalėti jūsų grindines AS-bokštus.-
Belas.
January 6, 2023 at 18:08 #9227Jei būtų noras, galima suorganizuoti iLoud Micro Monitor pasiklausymą. Vilnietis savininkas sutiktų paskolinti savaitei, už paslaugą atsilyginant nedideliais ne-pinigais.
January 6, 2023 at 21:49 #9228Pasiskaitinejau truputi apie iLoud, jas pozicionuoja kaip geresnio skambesnio Edifier 1280, o sitas as turejau ir jos man buvo per silpnos, jos visiskai neturejo, kaip cia tiksliau parasius, turinio grojimo (jas irgi sukinejau ir keliose vietose staciau). Jas pakeiciau esamomis, ir sitos, kad ir bet kaip pastatytos visa galva graziau groja kad ir ant mazo garso. O dabar kai pradejau zaisti su teisingesniu pastatymu, isvis net nebenoriu i ta puse ziureti.
Gal jos buvo labiau bumcikams skirtos, nezinau, as kadangi labiau rocka klausau, truputi ramaus bliuzo, tai man jos visiskai nepatiko. Ir jos per silpnos buvo darbo kambariui.-
This reply was modified 10 months, 4 weeks ago by
Belas.
January 6, 2023 at 22:42 #9230iLoud Micro Monitor su Edifier 1280 garso kokybe ir kaina lyginti negalima, bet sprendžiate jūs.
Sėkmės gero garso paieškose. -
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.